panik atak nedir


 

panik atak nedir ?


Panik atak bir çok fiziksel semptom barındıran, tek bir nedene bağlı olmayan bir anksiyete bozukluğudur. Bireyin hayatını olumsuz yönde etkileyebilen tedavi edilmezse yaşam kalitesini fazlasıyla düşüren ve belli bir nedeni olmayan bireye bağlı nedenlerin değişken olduğu bir rahatsızlıktır. 
Bazen bir uyarıcı ile bazende uyarıcı olmadan ortaya çıkabilir. Kişi panik atağın geleceğini önceden sezebilir ve kendi kendine geldiğinin farkına vardığını söyleyebilir. Tavmatik olayların büyük rol oynadığı  bu sorunun başka durumlardan da kaynaklanabildiği söylenebilir. Bu rahatsızlıktan şüphelenen bireyin en kısa zamanda bir Bakırköy psikolog ya da psikiyatristten randevu alması uygun olacaktır. 
Yoğun kaygı ve korku barındırır. Aslında kişinin kendi kıyametini yaşadığı hissinin fiziksel belirtilere de dönüştüğü bir atak sürecidir. Özellikle stresli durumlarda ortaya çıkan fiziksel belirtilere neden olan bir sorundur. Bu belirtiler arasında ;
- Göğüste baskı,
- Çıldıracakmış gibi hissteme,
- Nefes darlığı,
- Kusma,
- Baş dönmesi,
- Kızarma,
- Terleme,
- Bayılma hissi,
- Titreme,
- Kalp krizi geçiriyor hissi,
- Özellikle sol kolda ya da uzuvlarda uyuşma hissi,
- Nefes darlığı,
- Vb.  Semptomlar mevcuttur. 
Peki tedavi aşamasında ne yapılır ?
Bahçelievler psikolog araştırması yapılıp alanında deneyimli bir psikolog yardımı ile kısa sürede olumlu sonuçlar elde edilebilen terapi yöntemleri uygulanabilir. Kliniklerde, hastanelerde ya da Bahçelievler psikoloji danışmanlık merkezinde iyileştirilebilen bu rahatsızlık eğer tedavi aşamasına geçilmez ve zamana bırakılırsa kişinin hayatını olumsuz yünde etkileyebilir.  Gerekli görülürse kişiye ve durumuna bağlı olarak Bahçelievler çift terapisi ya da bahçelievler oyun terapisi de alınabilir. Çocuklara olan bu sorun için Bahçelievler çocuk psikoloğu ile iletişime geçmek daha yararlı olacaktır.
Tıbbi desteğinde alınabildiği bu rahatsızlıkta ek olarak terapi de uygulanması daha hızlı sürece ulaşmak açısından etkili olacaktır. Ya da sadece terapi yöntemi de yeterli olabilir. Bu sürecin daha hızlı ve rahat geçebilmesi danışanın sürece inancı ve güveni ile olacaktır. 
Genellikle hiçbir uyarıcının olmadığı zamanlarda da ortaya çıkabilen bu rahatsızlık kişide birden meydana gelen “tehlikedeyim” hissinin sonucunda oluşan bir ruhsal problemdir.